Πρώτοι στην Ευρώπη ξανά! [pics & vids}

28/04/2015 - 14:34 Τελευταία τροποποίηση στις 29/04/2015 - 01:00

Το Champions League Κωφών κατέληξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα χέρια του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών, μετά από συγκλονιστική εξέλειξη στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ένας λόγος παραπάνω για να νιώθει περήφανη η Λέσβος για το σπουδαίο κατόρθωμα αυτών των παιδιών, είναι πως στην αθηναϊκή ομάδα αγωνίζεται ο "δικός" μας Στρατής Διονυσάτος, που ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια μετά από μια ανόητη ενέργεια κάποιου "φιλάθλου", ο οποίος πέταξε δυναμιτάκι που έσκασε δίπλα στον πάγκο όπου καθόταν, έχοντας αποχωρήσει ως αλλαγή, κατά τη διάρκεια αγώνα στο "Μιχαλέλειο" του Πλωμαρίου, αφήνοντας σημαντική βλάβη στην ακοή του.

Με κατάθεση ψυχής, τα παιδιά του ΠΟΚ δούλεψαν σκληρά στη διάρκεια της χρονιάς, παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές πρακτικές αντιξοότητες. Με την υποστήριξη και αρωγή της αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, που φρόντισε για τη μετάβαση της ομάδας στην Αττάλεια, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και απέδειξαν πως ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλη την Ευρώπη, υπορασπιζόμενοι τον τίτλο τους και διατηρώντας το τρόπαιο του Champions League στην κατοχή τους!

Για να φτάσει ωστόσο στον τελικό της διοργάνωσης ο ΠΟΚ χρειάστηκε να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στη προκριματική φάση των ομίλων. Εκεί τερμάτισε στην 1η θέση, νικώντας την τουρκική Gölcuk I.E.S.K. (2-1), τη γαλλική E.S.S. Vitry Paris (6-0), φέρνοντας ισοπαλία με την αγγλική Fulham D.F.C. (0-0), την οποία πέρυσι είχε αποκλείσει στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Αποτελέσματα - Προκριματική Φάση Ομίλων

Group A    
P.O.K. Athens-Gölcuk I.E.S.K.
2-1  
E.S.S. Vitry Paris-Fulham D.F.C.
0-0  
P.O.K. Athens-E.S.S. Vitry Paris
6-0 Σκόρερ του 2ου γκολ ο Στρατής Διονυσάτος
Gölcuk I.E.S.K.-Fulham D.F.C.
1-3  
Fulham D.F.C.-P.O.K. Athens
0-0  
Gölcuk I.E.S.K.-E.S.S. Vitry Paris
0-0  

Ο ΠΟΚ προκρίθηκε πρώτος από τον όμιλό του και στα προημιτελικά συνάντησε την ουγγρική Györ H.S.K., νικώντας με σκορ 3-2! Ακολούθησε ο ημιτελικός απέναντι στη E.S.S. Vitry Paris, με την ελληνική ομάδα να επικρατεί ξανά με σκορ 3-2 και να περνά στον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί, αντιμετώπισε την δανέζικη Globen Sport Aarhus, με την κανονική διάρκεια του τελικού, αλλά και την παράταση, να λήγουν ισόπαλες με σκορ 1-1 και τον ΠΟΚ να κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Champions League, επικρατώντας στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5-4, με τον τερματοφύλακα Στογιαννίδη να αποκρούει το τρίτο κατά σειρά πέναλτι των Δανών!

Αποτελέσματα - Νοκ άουτ

Quarter Final  
P.O.K. Athens-Györ H.S.K.
3-2
Semi Final
 
P.O.K. Athens-E.S.S. Vitry Paris
3-2
Final
 
P.O.K. Athens-Globen Sport Aarhus
1-1 (5-4 pen.)

Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών, με τον Διονυσάτο στη σύνθεσή του, είχε κατακτήσει πέρυσι το τρόπαιο στη Σερβία και μετά τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του στην Τουρκία, στοχεύει -γιατί όχι;- και σε μια τρίτη κατάκτηση την επόμενη σεζόν, στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στη Δανία!

Ο ίδιος ο Στρατής, μιλώντας στο "SL" για τη δεύτερη κατά σειρά ευρωπαϊκή κούπα τόνισε: "Υπάρχουν έντονα συναισθήματα για τη μεγάλη μας νίκη στην Τουρκία. Φέτος, μπορώ να πω, ότι το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν δυσκολότερο αγωνιστικά. Όμως οργανωτικά οι αγώνες κύλησαν άψογα και υπήρχε εξαιρετική προετοιμασία από τους διοργανωτές. Και οι άνθρωποι του ΠΟΚ όμως είχαν φροντίσει, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη δεύτερη σερί κατάκτηση του Champions League και σε όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα, για τον αγώνα που έδωσαν μέσα στο γήπεδο..."

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας Στρατή, ο οποίος μέσα από τη δοκιμασία που παρουσιάστηκε στη ζωή του, βρήκε τον τρόπο να βγει πιο δυνατός από ποτέ. Η "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" είχε την τιμή, πέρυσι το καλοκαίρι, να φιλοξενήσει συνέντευξη του Στρατή Διονυσάτου στις σελίδες της, στην οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ για το μεγαλείο ψυχής αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή, ανθρώπου και φίλου!

Βίντεο από την άφιξη των πρωταθλητών Ευρώπης στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey